בורקס גבינה מבצק פריך – אילנה לוי
מצרכים –
הבצק
ק"ג קמח,
כף מלח,
1 אבקת אפיה,
2 ביצים,
200 גר' חמאה,
חצי כוס שמן
ו-1 1/4 כוס מים.
המילוי:
250 גר' גבינה בולגרית,
250 גר' גבינת חמד,
1 גביע קוטג' ,
200 גר' גבינה צהובה (את כל הגבינות הקשות לגרד),
1 ביצה,
חצי כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור,
מעט אגוז מוסקט מגורד.
אופן הכנה –
ללוש לבצק רך, נעים לעבודה וגמיש. אם הבצק נעשה פירורי, להוסיף עוד כף או שתיים מים.
לכסות ולהניח למנוחה של חצי שעה.
לערבב ולפורר את המילוי:
250 גר' גבינה בולגרית,
250 גר' גבינת חמד,
1 גביע קוטג' ,
200 גר' גבינה צהובה (את כל הגבינות הקשות לגרד),
1 ביצה,
חצי כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור,
מעט אגוז מוסקט מגורד.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
על משטח מקומח לרדד כל חלק לעלה לא דק מידי,
לקרוץ עיגולים, למלא בגבינות ולסגור.
למרוח ביצה מעל ולפזר שומשום.
לאפות ב-190 מעלות עד שמזהיבים.
בהצלחה