מרק גולש ליום חורף
מאת – חוה כהן-זלצמן
מצרכים-
חצי קילו בשר לגולש קוביות מספר 5 או 8
2 בצלים קצוצים מטוגנים
5 שיני שום קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
3 כוסות שעועית לבנה (קפוא סנפרוסט, או מושרית )
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 קופסת רסק עגבניות
3 עלי דפנה
8 כוסות מים רותחים
כף פפריקה אדומה
פלפל שחור
מעט מלח
מעט סוכר
מעט כמון
אופן הכנה-
מטגנים את הבצל .
אחר כך לטגן את הבשר ולסגור אותו ולהוסיף את השום והבצל המטוגן.
להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב במשך כ- 4 דקות.
להוסיף את שאר המצרכים ואת השעועית.
להוסיף מים לכיסוי ולבשל בסיר לחץ כשעה וחצי.
בהצלחה.
במידה ואין סיר לחץ הבישול יתארך על אש נמוכה כ- 3-4 שעות – לבדוק שהבשר רך.