עוגת שקדים נימוחה וטעימה

 

אורנה כץ
עוגת טורט שקדים מעולההה ,
אני הכנתי את אותה עם קמח כרגיל ללא גלוטן .
ויצאה לי מושלמת וגבוהה.
במתכון היא עם קמח רגיל .
נימוחה בפה
מצרכים-
5 ביצים
1 כוס סוכר,
1 סוכר וניל ,
קורט מלח ,
1/2 כוס מיץ תפוזים ,
חצי כוס שמן ,
גרידת תפוז + גרידת לימון ,
כפית תמצית שקדים ,
3/4 כוס קמח שקדים ,
כוס ורבע קמח (או קמח כרגיל -ללא גלוטן )
1 כפית ורבע אבקת אפייה .
( אם מכינים מקמח תופח רגיל , אז לא צריך אבקת אפייה ) .
אופן ההכנה –
מפרידים את הביצים , מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס הסוכר  להוסיף את הסוכר בהדרגה.
בקערה נפרדת מערבבים החלמונים , מיץ תפוזים ,שמן ,גרידת תפוז וגרידת הלימון ,קורט מלח,
מערבבים היטב ומוסיפים את קמח השקדים ואת הקמח  , מערבבים היטב
הכל .
מצרפים לקערה את קצף החלבונים בתנועות קיפול בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
מעבירים לתבנית פלא עם חור
ואופים בתנור שחומם מראש על 170מעלות כ 40-50 דקות .
להכנת הזיגוג –
100 גרם אבקת סוכר , 2 כפות מיץ לימון , 2 כפות מים . מערבבים היטב הכל
כשהעוגה מתקררת שופכים מעל העוגה עם כף ,
מפזרים גרידת לימון מעל, ומפזרים שקדים שבורים לקישוט ,
ומעליהם מעט מהזיגוג כדי שיצמדו לעוגה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *