כרוב ממולא הצגה

טלי אדרי

מתכון מעולה לכרוב ממולא שכולו מלא טעם מבית אמא

 

טלי אדרי

 

המצרכים-

להכנת 30-35 יח קטנות

1 כרוב בלאדי גדול(כרוב פיתה),או 2 כרוב רגיל גדול,

4 בצלים לטגן

חצי קילו בשר טחון

4 עגבניות

2 כוסות אורז

כרפס  עלים

מלח

פלפל שחור

בהרט לפי הטעם

רסק עגבניות

לרוטב

רסק

מלח

פלפל

סוכר

 

אופן ההכנה-

 

את הכרוב לחתוך על 4 להוציא הגזע עם סכין,להכניס לשקית קוקי או שקית ניילון שקופה פשוטה,ולמיקרו כל רבע כרוב על 7 דקות,לפתוח השקית ולהניח אותם על מסננת. אפשר גם לבשל במים רותחים

למילוי:

להניח בקערה חצי קילו בשר טחון,לטגן 4 בצל יבש קצוץ דק במחבת עם כמות טובה שמן,

כשמזהיב להוסיף 4 עגבניות חתוך דק כמו לסלט ולהמשיך לטגן ביחד עוד כ10 דקות עד שגם העגבניות מטוגנות ומשנות צבע,לצנן 10 דקות לשפוך על הקערה עם כל השמן על הבשר(לצמחונים לשפוך לקערה נקיה בלי בשר)להוסיף  אורז עגול שטוף ומסונן  ,חצי חבילה כרפס קצוץ,200 גר רסק עגבניות(2 קופסאות קטנות)מלח פלפל שחור ובהרט(תבלין קובה)לערבב היטב היטב,

לקחת עלים מהכרוב למלא ולגלגל(לא חייבים לסגור את 2 הצדדים אל דאגה זה לא יוצא בבישול)וגם לא צריך עלים כל כך גדולים,(בעיני הקטנים יותר יפים ומגרים יותר),לרפד סיר רחב בעלים שנשארו ולהניח מעליהם את גלילות הכרוב הממולא ומעל לפזר עוד 3-4 עלים ריקים כמו כיסוי.
לרוטב:בקערה להמיס 200 גר רסק עגבניות עם כוס מים חמים,להוסיף מלח סוכר מעט מלח לימון ומעט חוואג׳למרק לערבב ולהוסיף עוד 3 כוס מים רגילים לשפוך מעל הכרוב עד לכיסוי בלבד,לתת רתיחה על הגז ולאחר רתיחה לסגור ולהדק עם נייר כסף וכמה חורים במזלג(חובה להוצאת האדים)ולהכניס לתנור חום 180 מעלות לשעה ורבע-בהצלחה👍😘
אותו מתכון גם לגבי פלפלים ממולאים
טלי אדרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *