פאי שקדים מטורףף בטעמו ,המתכון בדיוק כמו שהכינו במאסטר שףתבנית טארט מתפרקת 24 או מזכוכית
המצרכים-
לבצק
150 גר׳ חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
ביצה
2 כוסות קמח (או קמח ללא גלוטן )
גרידה מלימון
כפית מחית וניל
לקרם שקדים-
300 גר שקדים טחונים
3 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כף גרידת לימון
כף תמצית שקדים
לציפוי
גרידה מלימון
כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן הכנה –
נכין בצק במעבד מזון .
נרדד על תבנית הפאי.
נקרר כרבע שעה במקרר.
נאפה אפייה עיוורת 170 מעלות
25 דקות.
נכין מלית
נקציף חלבונים וסוכר .
נקפל שקדים וגרידה של לימון עם תמצית שקדים
נעביר מעל הבצק.
נפזר שקדים פרוסים ומעט גרידה מלימון
נאפה עוד 25 דקות
לאחר שאפוי נגיש עם אבקת סוכר