עוגת גבינה קטוגנית
ללא סוכר דלת פחממות
מתכון משתפת –Lorin Isabel Cheshit
עוגת גבינה אפויה דלת פחממה
תבנית 20-22
מצרכים-
לבסיס –
1 וחצי כוסות קמח שקדים
רבע כוס ממתיק סוויטנגו או אחר
1 כפית קינמון
6 כפות חמאה מומסת
למלית –
2 מיכלים (500 גרם) גבינת שמנת /מסקרפונה
2 מיכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה (אפר להמיר לגבינה לבנה 5% או 9%)
1 כוס (200 גרם) סוכר סוויטנגו/אחר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
קליפת לימון מגורדת
4 ביצים L
לציפוי –
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כפית תמצית/מחית וניל
3 כפות אבקת סוכר סוויטנגו
אופן הכנה –
מכינים את הבסיס –
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ועוטפים אותה היטב בחלקה החיצוני ברדיד אלומיניום. מחממים תנור ל – 160 מעלות.
מערבבים היטב את, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת פירורית ומעט לחה. מהדקים היטב לבסיס התבנית בשכבה אחידה ושומרים בקירור.
מכינים את המלית –
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (או בקערה רגילה עם מרית) מערבלים היטב את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים סוכר, תמצית/מחית וניל, מיץ לימון וקליפת לימון. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי מהירות נמוכה של המיקסר מוסיפים את הביצים, אחת לאחר השנייה ועד להטמעה מלאה. מוודאים כי התערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית, ומניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית רחבה ועמוקה יותר. מכניסים לתנור ויוצקים מים רותחים לתבנית העמוקה עד לגובה מחצית מהתבנית העגולה. אופים כשעה ועד שהחלק העליון של העוגה מזהיב קלות אך היא עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומהתבנית עם המים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור ללילה שלם.
להכנת הציפוי –
הקצפתי שמנת מתוקה עד לקצפת יציבה עם ממתיק סוויטנגו ומעל תותים