בבקה שמרים גבינה של סבתא

רות דנינו

עוגת שמרים גבינה זה פשוט טעם של סבתא
מתכון רות דנינו

מצרכים-
100 גר' חמאה

גביע שמנת חמוצה,
חצי כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 ביצים
ארבע וחצי כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים

למילוי-

2 גבינה טוב טעם
2 ביצים

חצי כוס סוכר

3 כפות אינסטנט וניל נדיבות
2 כפות גדושות  גבינה לבנה

אופן הכנה –
ללוש את הבצק במיקסר 8-10 דקות

ולהתפיח שעה מכוסה.
מכינים את המילוי, מערבבים הכל בתוך קערה לתערובת חלקה.

מחלקים את הבצק – לוקחים 7 כדורים במשקל בערך 30-40  גר' .

פותחים כל כדור וממלאים בתערובת הגבינה .

ומכינים כדורים ממולאים לאמצע העוגה במרכז התבנית – תבנית עגולה קוטר 26 .(רפדו בניר אפייה)

בסך הכל שבעה כדורים לא גדולים לאמצע.

מהבצק הנותר מכינים שתי רולדות, מרדדים כל חלק למלבן מורחים בגבינה ומגלגלים לרולדה.

חותכים כל רולדה ל-6 פרוסות מעמידים סביב הכדורים.

מורחים ביצה מעורבבת עם כף סוכר,

ומתפיחים עוד כחצי שעה.

אופים ב180  מעלות כמחצית השעה או עד שאפוי להזהבה

להוציא ולפזר מעט אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *