מתכון לפנקייק מבוסס על מתכון של קרין גורן
עם שינויים שלי
מאת מרי כוגן
מיני פנקייק מעלפים
מצרכים-
2 ביצים L
1 כוס חלב 3% ( 240 מ״ל )
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר לבן ( 50 גרם סוכר )
1 וחצי כוסות קמח לבן מנופה ( 210 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה ( 6 גרם )
רבע כפית מלח ( אני שמתי חצי )
תרסיס שמן או לקחת נייר סופג לטבול מעט בשמן ולמרוח
אופן ההכנה –
בקערה נפרדת טורפים עם מטרפה ביצים חלב חמאה מומסת וסוכר.
ובקערה נוספת : מנפים קמח, אבקת אפיה, ומלח.
יוצרים גומה בתוך היבשים ושופכים אליה את הנוזלים,
מערבבים רק עד לאיחוד של הנוזלים עם היבשים,
לא לערבב יתר על המידה.
להכניס את הבלילה לתוך סקוויזר/בקבוק לחיץ ,
לתת לבלילה לנוח במקרר עשרים דקות לערך
לשמן מחבת ( השתמשתי בתרסיס שמן )
ללחוץ קלות את הסקוויזר, ליצור עיגולים קטנים ,
הפנקייקים מוכנים די מהר אז לעקוב אחרי דקה וחצי לכל היותר ולהפוך לצד השני.
דגשים:
1.אם רוצים להוסיף טעם לפנקייק להוסיף כוס רווין ( לא מחייב)
2.לערבב רק עד להטעמת היבשים, גם במחיר של הישארות גושים,
אחרת הפנקייקים יוצאים קשים ולא רכים .
3.לא לשמן מחבת עם חמאה, יש נטיה לה להישרף מהר יותר משמן.
4.אם רוצים פנקייקים יותר אווריריים,
אפשר להפריד בין החלמונים לחלבונים ,
את החלמונים טורפים עם החלב והחמאה המומסת ,
את החלבונים להקציף עם הסוכר עד לקבלת קצף רך ולא נוקשה , לאחד את תערובת הנוזלים יחד עם הקצף בתנועות קיפול .
5.לנפות את הקמח , גם מבחינת כשרות וגם מבחינת קבלת תוצאה שהיא לא דחוסה.
6.חמאה מומסת לא להכניס חמה לתערובת הביצים והחלב, לדאוג שתרד לטמפ חדר
7.לרטבים, פשוט המסתי סוגי שוקולדים שונים יחד עם מעט חמאה,
במיקרו בפולסים קצרים, ערבוב ושוב חזרה עד להמסה מלאה.
ואפשר פשוט להגיש עם חמאה ומייפל