סמבוסק מעלף

תמי בר ישי

 

סמבוסק מעלף ומדוייק
תמי בר ישי
המצרכים-

ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף וחצי מלח
4 כפות שמן
500-550 מ"ל מים

מילוי גבינה-

חצי קילו גבינה צפתית או בולגרית לפורר

לערבב עם גבינה לבנה

אפשר קצת גבינה צהובה
אופן ההכנה-
מערבבים יחד את כל היבשים (מלח בסוף)
מוסיפים שמן
מתחילים להפעיל את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה
לשים כ-10 דקות על לקבל בצק נעים
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה-שעה וחצי בערך
לאחר ההתפחה יוצרים כדורים ונותנים להם לנוח כחצי שעה (לכסות עם מגבת)
לאחר מכן מרדדים כל כדור לעלה עגול וממלאים במילוי שאוהבים , גבינה או חומוס או פיצה .
לתת לבצק לנוח כרבע שעה, להשפריץ מעל מים, לא ביצה !!! ולפזר סומסום
אפייה כרבע שעה עד 20 דקות, על חום 200 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *