עוגיות פיסטוק מושלגות
מעלפות
ללא גלוטן
כשר לפסח
טוב גם למימונה
מאת יוכי דהן
אותו דבר הכנתי עם אגוזי לוז טחונים, יצא
לכ-35 עוגיות
מצרכים –
לבצק –
200 גרם פיסטוק טבעי קלוף וטחון דק
200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
240 גרם סוכר
2 ביצים בגודל L
לציפוי –
כחצי כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק –
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את הפיסטוק והשקדים הטחונים.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת לחה
(אם מתקשים לערבב אפשר ללוש קלות עם הידיים ורק עד לקבלת עיסה אחידה).
מכדררים כדורים בגודל של לא יותר מ-2.5 ס״מ,
מגלגלים כל כדור בקערית עם אבקת סוכר ומניחים במרווחים קלים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-12 דקות ורק שהעוגיות מקבלות מראה מתפוצץ וזהובות בחלקן התחתון
(מומלץ לבדוק בזהירות עוגייה אחת כדי לדעת את זמן האפייה המדויק).
מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.