עוגת בבקה שמרים עם קינמון
מה להכין ?
תבנית קוטר 26 או 25 עם חור במרכז
כמו סיר פלא
המצרכים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
כוס חלב
2 ביצים
כפית ת. וניל
150 גרם חמאה
מילוי-
100 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר חום
כף גדושה קינמון
אופן הכנה –
נערבב בקערת המיקסר שמרים עם חצי כוס חלב וכף סוכר.
ניתן לתערובת לתפוח כ- 10 דקות.
נכניס את כל המרכיבים הנוספים לקערה מלבד החלב.
נלוש בוו לישת בצק ונוסיף חלב בהדרגה.
לישה של 7 דקות או לפי המיקסר שלכם.
עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי. אפילו מעט דביק.
ניתן לבצק מנוחה קצה ונכניס למקרר ל- 12 שעות.
נוציא בצק ונרדד למלבן גדול .נמרח את המילוי ונגלגל.
נשמן את התבנית בחמאה ונעביר הגליל לתבנית.
התפחה של שעה בחורף חצי שעה בקיץ.
להכניס לתנור 180 מעלות
אפיה 30-40 דקות
להכין מי סוכר ולהבריש מעל המאפה
רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים
לבשל עד שמסמיך
*פרווה להחליף מרגרינה במקום חמאה ומים במקום חלב