אחת העוגות הכי טעימות
עוגת קצף וקצפת – קצף ומקצפת של חנה שאולוב
עוגת קצף וקצפת העוגה המפורסמת משנות ה- 70 של חנה שאולוב.
עוגת קצף משולבת בצק פריך וקרם קצפת וקפה
לתבנית מלבנית או תבנית עגולה גדולה 28
המצרכים –
לקצף-
4 חלבונים
כוס סוכר
לבצק פריך-
4 חלמונים
200 גרם חמאה או מחמאה
4 כפות סוכר
קורט מלח
2 ורבע כוסות קמח + כפית אבקת אפייה
לקצפת –
2 שמנות מתוקותאו פרווה 500 גרם
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות שטוחות נס קפה
אופן ההכנה –
נכין את המרנג- נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב מאוד.
נשטח על נייר אפייה משומן בגודל התבנית
נכניס לאפייה 120 מעלות שעה וחצי מיד בהוצאה מהתנור נהפוך את המרנג על מגבת ונקלף את נייר האפייה.
נכין את הבצק הפריך במעבד מזון כל המצרכים.
נשטח לגודל התבנית ונאפה 170 מעלות 30 דקות
לאחר שהבצק התקרר נקציף שמנת נס קפה וסוכר לקצף יציב.
נמרח על שכבת הפריך ומעליה נניח את המרנג.
הזילוף של השוקולד-
50 גר' שוקולד מריר להמיס עם כף חמאה.