העוגה הכי טעימה של פעם
עוגת פירורים ושמנת
מאת – אביבה ג'רופי
מצרכים –
לבצק פרורים-
200 גר' חמאה
4 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
350 גר' קמח תופח
למילוי-
כוס סוכר
4 אריזות שמנת חמוצה
3 סוכר וניל
2 שמנת מתוקה 500 מ"ל
אינסטנט פודינג וניל חבילה
אופן הכנה –
לערבב במיקסר חמאה עם סוכר , וניל להוסיף ביצים וקמח לערבב עד שנהיה בצק רק ונעים!
לשטח על תבנית 26 3/4 מהבצק ואת השאר לשטח על תבנית אינגליש חד פעמי קטנה!
לעשות חורים על הבצק שבתבנית עם מזלג ולהכניס את שתי התבניות לתנור 180 מעלות כחצי שעה עד שמזהיב!
לקרר את הבצק היטב.
להכין קרם-
לערבב בקערה כוס סוכר עם שמנת חמוצה ,להוסיף סוכר וניל לערבב ולהניח בצד.
להקציף 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל לקצפת יציבה.
להוסיף הקצפת לתערובת של השמנת עד שמתקבל קרם חלק.
לשפוך לתבנית את הקרם ואת הבצק שבתבנית הקטנה לפורר ולפזר על העוגה .
להקפיא 3 שעות אפשר יותר .
להעביר למקרר לחתוך מהעוגה רק יום אחרי בהצלחה.