בורקס תרד וגבינות
אפשר להכין עם בצק פילו או להכין לבד בצק
מאת – Kelly Fellner Abooksis
מצרכים –
לבצק:
חצי קילו קמח
כף חומץ
חצי כף מלח
כוס סודה
כוס מים
למלית:
2 טוב טעם
1 בולגרית
כוס גבינה צהובה
2 חלמונים
תרד קצוץ ושטוף
מערבבים הכל יחד לעיסה אחידה
אופן הכנה –
לשים חומרים של הבצק במעבד מזון עד שמתקבל בצק חלק מאוד ורך!!
מחלקים ל 6 כדורים, מניחים בקערה ושופכים מעל כוס וחצי שמן
נותנים לנוח 6 שעות . במקרר בקיץ.
למלית:
2 טוב טעם
1 בולגרית
כוס גבינה צהובה
2 חלמונים
תרד קצוץ ושטוף
מערבבים הכל יחד לעיסה אחידה
אחרי שהבצק נח .
פותחים כל עלה בשמן על השיש ,לדף דק מאוד ושקוף .
שמים בקצה שורה מהמילוי ומגלגלים עד ליצירת נחש.
אפשר לגלגל ליחידות או לעשות שבלול אחד גדול .
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ולתנור 180 מעלות עד שזהוב
40-50 דקות