חטיף טעמי ביתי מ מ כ ר !!!
דניאל מזרחי
תקשיבו לי טוב !!! מהיום לא קונים טעמי בסופר שאפשר להכין בבית
אותו טעם אותו מרקם בדיוק !!!
המצרכים –
200 גרם פצפוצי אורז
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
350 גרם ממרח אגוזי לוז
לקרמל –
170 גר' סוכר
60 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
100 גר חמאה
ציפוי שוקולד –
400 גר שוקולד מריר או חלב
30 מ"ל שמן
אופן ההכנה –
ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל
כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה
שכבת קרמל-
170 גרם סוכר
60 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה
מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים)
מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק.
במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב
ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב,
ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
אחרי שמתייצב משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
ציפוי שוקולד-
400 גרם שוקולד מריר או חלב
30 מ"ל שמן
ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מעבירים למקרר עד להתייצבות.