בצק הפלאים שלי!!
בצק פרווה !!!!
ללא סוכר, ללא ביצים, ללא מרגרינה,
בצק קל רך ונעים לעבודה,
מבלי לקרר במקרר ישר לעבודה.
מאת – נעומי ברוכין
מצרכים –
שש כוסות קמח (כוס חד פעמי חמה)
שתי כפיות אבקת אפיה
כוס ורבע מים רותחים
כוס ורבע שמן
כף תמצית ווניל או סוכר ווניל
אופן ההכנה-
לערבב את הקמח ואבקת האפייה
ואח"כ להוסיף את כל הנוזלים לערבב וללוש .
מתקבל בצק רך, נעים לעבודה.
מבלי להשהותו במקרר,
ישר לעבודה!
ואם במקרה הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים
אל דאגה!
לחלק ל 4 חלקים.
לרדד למלבן .
להכין ממנו כל עוגייה
עוגיות מגולגלות בכל מיני צורות עם תמרים ,שוקולד ,אגוזים ריבה.
אפשר גם להכין ממנו אוזני המן או כל עוגייה אחרת,
מילויים שונים
למלא בכל מילוי שאתן אוהבות.
אני מילאתי תמרים קינמון גרידת תפוז ואגוזים. שוקולד השחר ופיצוחים או קוקוס.
חלווה ופיסטוקים. כל מיני ריבות.
לגלגל לרולדה ועם סכין חדה לחתוך פרוסות אבל לא עד הסוף. אין צורך להבריש ביצה.
להניח על נייר אפיה בתבנית ולאפות על חום של 180 לעשרים עד שלושים דקות.
מה שתקבלו זה ארבע רולדות בינוניות .
ולפזר מעל אבקת סוכר.
לשמור בכלי שאפשר לסגור אותו, לשבוע.
נעומי
תודה על הפשטות בה את מעבירה את המתכון.אני שונאת חמאה מרגרינה נטורינה וחלב.בוף סוף מתכון ללא כל אלה.תודה רבה
בכיף