קובה חמוסטה

רוחמה כהן כהן

קובה חמוסטה

מרק מעלף של בית אמא

המתכון משתפת – רוחמה כהן כהן

מצרכים –

מעטפת –
1 כוס בורגול דק (ג'ראשה)
2 כוסות סולת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
מים לפי ספיגה משהו כמו כוס או כוס וחצי
לערבב לבצק גמיש ונוח לעבודה ולהניח בצד
למילוי-
חצי ק"ג בשר מ"ס 2 חתוך לקוביות קטנות
1בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי רק עלים קצוץ דק
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
כף פפריקה
כפית בהרט
5 כפות.שמן
אופן ההכנה –
נתחיל את המילוי לשים במחבת ללא שמן את הבשר הקצוץ
עד שצבעם יהיה חום להוריד מהגז להניח בצד
לשטוף את המחבת מהשאריות לשים שמן ולטגן את הבצל עד שיזהיב
להוסיף את הבשר ולערבב היטב
להוסיף פלפל שחור מלח ופפריקה ולערבב להשאיר עוד 5 דקות
לכבות את הגז להוסיף בהרט
והפטרוזיליה והסלרי ולערבב להניח בצד להצטנן, להעביר במעבד מזון.
להכין קובות –
לערבב את הבצק טוב טוב וללוש .
לפתוח כדורים
ולמלא את הבצק במילוי הבשר.
רוטב:
1 בצל בינוני קצוץ דק
חבילה עלי סלק ירוק (מנגולד) קצוץ גס
3 גבעולים כרפס כולל העלים קצוץ גס
1 כף שטוחה כורכום
5 כפות שמן
1 כפית פלפל שחור
1/2 כף מלח
1 כף מלח לימון
1 1/2 כפות סוכר
אופן הכנת המרק:
לטגן את הבצל עד שיזהיב,
להוסיף את הסלרי והסלק לטגן עוד כ 5 דקות
להוסיף מים רותחים עד לחצי הסיר ולהרתיח,
להוסיף תבלינים לערבב
להכין קובות –
למלא את הבצק במילוי ואז להכניס לסיר המרק .
לבשל חצי שעה ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *