בקלאווה פיסטוק מתוקה ממש כמו שמוכרים בשוק של העיר העתיקה
מצרכים-
חבילת עלי פילו
350 גר' פיסטוק גרוס (אפשר תערובת מכל אגוז )
הל טחון חצי כפית
רבע כוס סוכר
3 כפות דבש/סילאן
תרסיס שמן או שמן עם מברשת
אפשר חמאה מומסת
לסירופ סוכר –
כוס וחצי סוכר
כוס מים
כפית מיץ לימון
חתיכת קליפה של תפוז או לימון
מעט מי ורדים
או טיפה מי זהר
אופן הכנה –
מערבבים את הפיסטוק עם סוכר הל ודבש.
פותחים עלים.
מורחים או מרססים בשמן עלה אחד ושמים בתבנית בגודל העלה.
מדביקים עוד עלה.
וגם אותו מורחים בשמן ככה שכבה של 4 עלים.
מפזרים מחצית מתערובת הפיסטוק.
שמים מעל עוד עלה ומברישים בשמן כך שכבה של 3 עלים ואז שוב מילוי.
מעל עוד שכבה של לפחות 5 עלים למרוח עם שמן כל עלה.
לאחר שהכל מוכן לחתוך למנות – קוביות .
לאפות בחום 180 עד ששחום.
את הסירופ מבשלים עד שהוא מסמיך טוב.
כאשר הבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים מעליה את הסירופ.