בקלאווה פיסטוק כמו בעיר העתיקה

בקלאווה פיסטוק מתוקה ממש כמו שמוכרים בשוק של העיר העתיקה

מצרכים-

חבילת עלי פילו

350 גר' פיסטוק גרוס (אפשר תערובת מכל אגוז )

הל טחון חצי כפית

רבע כוס סוכר

3 כפות דבש/סילאן

תרסיס שמן או שמן עם מברשת

אפשר חמאה מומסת

לסירופ סוכר –

כוס וחצי סוכר

כוס מים

כפית מיץ לימון

חתיכת קליפה של תפוז או לימון

מעט מי ורדים

או טיפה מי זהר

אופן הכנה –
מערבבים את הפיסטוק עם סוכר הל ודבש.
פותחים עלים.
מורחים או מרססים בשמן עלה אחד ושמים בתבנית בגודל העלה.
מדביקים עוד עלה.
וגם אותו מורחים בשמן ככה שכבה של 4 עלים.
מפזרים מחצית מתערובת הפיסטוק.
שמים מעל עוד עלה ומברישים בשמן כך שכבה של 3 עלים ואז שוב מילוי.
מעל עוד שכבה של לפחות 5 עלים למרוח עם שמן כל עלה.
לאחר שהכל מוכן לחתוך למנות – קוביות .
לאפות בחום 180 עד ששחום.
את הסירופ מבשלים עד שהוא מסמיך טוב.
כאשר הבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים מעליה את הסירופ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *