מיינה – פשטידת מצות מהמטבח הספרדי יהודי

רוני קדמי
מיינה/ מינה דל קרנה לפסח
פשטידת מצות ובשר, מתכון של מאות שנים, שמקורו ביהדות ספרד וטורקיה
משתפת אותנו במתכון – רוני קדמי 
פשטידת מצות עם בשר – מכינים במחבת
מצרכים-
כ- 8 מצות.
בצל גדול קצוץ
כ- 750 גר' בשר טחון בקר
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
פפריקה מתוקה
ביצה
תוספות – לא חובה – אפשר תפוח אדמה מבושל , או ביצה קשה
לבלילת ביצים –
4-5 ביצים מקושקשות עם
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה –
מרטיבים את המצות ושמים מעל מגבת .
בזמן הזה, מטגנים בצל גדול
מוסיפים בשר טחון ומטגנים טוב טוב.
מתבלים בתבלינים – כל אחד מה שאוהב.
מעבירים לקערה .מערבבים עם ביצה .
אפשר להוסיף אם רוצים תפוח אדמה מבושל ומעוך או ביצה קשה חתוכה לקוביות
מכינים בלילה של ביצים עם טיפה כורכום ומלח לטבילת המצות.
מחממים שמן במחבת בינונית שלא נדבקת נונסטיק.
לוקחים מצה וטובלים בבלילה של הביצים.
רק כשהמחבת חמה, מוסיפים במרכז מצה טבולה בביצה
מרפדים את שאר המחבת בעוד 4 מצות טבולות בביצה .
שמים את הבשר מעל ומהדקים למרכז את הקצוות של המצות
מעל שמים עוד מצה ואת הקצוות שלה מכניסים לדפנות המחבת,
וכך את המצות האחרות מסדרים בשכבה.
מחכים 7 דקות, בודקים שלא נשרף –  להנמיך את האש.
מקררים קצת.
הופכים על צלחת ומחזירים הפוך ומטגנים את הצד השני.
אש נמוכה כ- 7 דקות.
בהצלחה וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *