המתכון של סבתא מובא כאן ממש כמו שהיא הכינה
מצרכים-
קילו דג קרפיון טחון
דג קרפיון פרוס לפרוסות דקות
3 ביצים
2 בצלים
מלח כפית גדושה או יותר
2 כפות סוכר
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
חצי כוס קמח מצה
אופן ההכנה –
נטחן במעבד מזון את הבצל.
נערבב בקערה את הדג הטחון עם כל המרכיבים כולל הבצל.
נשים במקרר לילה.
נמלא את חתיכות הדג בקציצה ואת שאר התערובת נכין קציצות עגולות וטיפה לאורך.
נכין ציר עם הרוטב.
נבשל מים עם פרוסות גזרים 4 גרגרים של פלפל אנגלי עלה דפנה
סלרי פרוס מלח וקצת סוכר והמון פלפל שחור.
לאחר שזה רותח. נשים את ראש הדג ואת הדג הממולא כולל הקציצות.
נבשל שעה.
לאחר שמתקרר נעביר לצלחת יפה ונקשט בגזר.