עוגת פרי בחושה וקלה

צביה אורן
עוגה פירות בחושה  עם נקטרינה ופירות יער.
עוגה טעימה, מהירה עם ממש מעט חומרים,
יש משהו נוסטלגיות, משהו מיוחד,
זה לא יעזור תמיד כייף להיזכר.
עוגה קלה , במיוחד שיש הרבה פירות ופירות יער.
כל ביס נמס בפה.
מאת – צביה אורן
מצרכים-
5 ביצים
5 כפות קמח  גדושות תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
5 כפות שמן
5 כפות גדושות סוכר
אופן הכנה –
מפרידים את החלבונים והחלמונים.
את החלבונים מקציפים, מוסיפים את הסוכר עד להקצפה,
מוסיפים את החלמונים, את השמן ואת הקמח וחצי כפית אבקת אפיה
ממשיכים לערבל במיקסר
עד שהבלילה חלקה
(יש כאן מינימום חומרים.)
לשמן את התבנית- חלה או 24 עגולה .
למלא את הבלילה בחצי כמות , לפזר מעט קוביות נקטרינה, פשוט חמוצה וטעימה.
את הפירות יער
חופן מלא.
את הפירות יער אני מניחה בצלוחית מפזרת מעט קמח, את העודפים מנערת וכך בבלילה הם נספגים יפה.
לאחר ששמנו את הפירות מוציאים שאר הבלילה מהקערה ומוסיפים לתבנית.
אפשר לפזר עוד פירות.
כי הן שוקעות.
לתנור 180 מעלות עד שהקיסם יבש.
כל ביס נמס בפה.
עוגה פשוט מעלפת.
ממכר…
לאחר שהעוגה מתקררת אפר לפזר אבקת סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *