עוגת קרמבו שהיא שלמות
מתכון – נטלי פלייש
מצרכים-
לתבנית 24 (עגולה)
לטורט שוקולד :
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים בטמפרטורת החדר(חשוב מאוד)
1/2 כוס סוכר
לקרם וניל-
2 שמנת מתוקה סה"כ – 500 גר'
1/4 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
2 גביעים שמנת חמוצה (15%)
לציפוי שוקולד-
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית שטוחה קפה נמס
150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי) או מריר
אופן ההכנה –
לחמם תנור
להקציף 6 ביצים במהירות גבוהה תוך שילוב 1/2 כוס סוכר בהדרגה ,
10-12 דקות עד שהופך לקצף די יציב .
בזמן שהביצים מוקצפות ,
בקערת זכוכית שמים 2 חבילות שוקולד מריר חתוך לקוביות וחצי מיכל שמנת מתוקה 2 דקות במיקרוגל
לערבב ממש טוב לגנאש חלק.
לשפוך הכל לתוך הביצים לקפל בתנועות סיבוביות בלבד עד שיתקבל מרקם אוורירי בצבע חום בהיר דומה למוס.
לרסס תבנית קפיצית בספריי שמן לשפוך את הכל לתוך התבנית .
אופים ב 180 מעלות 30 דקות.
בתנור זה עולה וכשהיא יוצאת מהתנור היא שוקעת וזו המטרה כי היא הבסיס.
לאחר קירור מכינים קרם.
במיקסר שמים שמנת מתוקה מקציפים עם
הפודינג ועם השמנת החמוצה מתחילים לערבב במהירות נמוכה עד שהכל נוזלי בלי אבקות ואז להוסיף רבע כוס סוכר בהדרגה ולהגביר מהירות עד הסוף
כמה דקות הקצפה. לא לדאוג,
תוך 10 דקות הפודינג עושה את העבודה והיא מתייצבת לחלוטין.
בקערת זכוכית שמים חצי מיכל שמנת מתוקה (שנשאר מהטורט)
חבילה וחצי שוקולד חלב וכפית קפה נמס להכניס למיקרוגל ל2 דקות לערבב טוב טוב ולקרר את השוקולד באופן מוחלט.
כשהעוגה שוקעת שמים את הקצפת ומיישרים לפלטה ישרה ממש עם מרית.
כשהשוקולד קר שופכים על הקצפת ומזיזים את העוגה מצד לצד כדי שהוא יצפה את כל המשטח.
(לא למרוח) !!! שיתפשט על כל העוגה
אם השוקולד יהיה חם הוא ימיס את הקצפת ויעשה בלאגן
לקרר טוב טוב
לשים 3 שעות לפחות במקרר
סכין חדה גדולה במים רותחים להעביר מסביב לעוגה
כדי לשחרר את העוגה מהמסגרת לפתוח את הקליפס (זה משתחרר בקלות עם סכין טבולה במים רותחים )
בתיאבון !!!
שלום לך,
העוגה 100!
אני מאמצת ליום ההולדת לבן שלי בל' בשבת בע"ה,
תודה רבה,
אבייה.