מתכון לעוגת תפוזים של מלי מאירוב
מצרכים-
6 ביצים להפריד
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
אופן הכנה –
נקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב ונוציא לצד .
באותה קערת המיקסר נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר.
לקבלת קצף תפוח.
נוריד מהירות לנמוכה.
ונוסיף – שמן, מיץ,וניל,גרידה,מלח וקמח.
נקפל בעדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת.
לשיש-
נוציא כוס מהתערובת.
נוסיף לה כפית קקאו ורבע כפית אבקת אפייה וכפית מיץ.
נשפוך את התערובת הבהירה לתבנית עם חור – אנודייז ממליצה.
או סיר פלא. לא לשמן.
נשפוך את התערובת החומה ונקשקש עם שיפוד.
נאפה 170 מעלות שעה.
נבדוק אם מוכן קיסם למרכז העוגה.